Benvinguda a tothom i convidada a la participació.

Homes per la Igualtat vol ser una referència i un punt de trobada per aquelles persones que cerquen créixer en el camí de la igualtat. I ho vol ser de manera especial per els homes que cercam els camins per a construir nous models de convivència igualitària. En la recerca de noves maneres de viure i entendre la masculinitat.
Homes per la Igualtat, pretén ser punt de trobada, espai de reflexió, d'aprenentatge, de diàleg. També de crítica i denúncia de tota mena de discriminació envers la dona: del menyspreu i de maltracte i violència.
Ens fa lliures i enriqueix com a homes tot camí de diàleg i de corresponsabilitat que afavoreixi el canvi igualitari.

Ens podeu trobar des del Blog, i també podeu contactar amb l'associació mitjançant el correu electrònic:

dissabte, 27 d’octubre del 2012

MANIFEST CONCENTRACIÓ RODA CONTRA LA VIOLENCIA DE GÉNERE. - Palma 22 oct. 2012




Estimats amics, estimades amigues:

Gràcies per assistir un any més a aquest acte. Si us sembla bé, començarem recordant algunes dades.

En els últims 10 anys han estat assassinades unes 700 dones.
Dos milions d’elles han estat maltractades alguna vegada a la seva vida.
En aquests moments estan sent maltractades unes 600.000 dones.
400.000 dones són prostituïdes, amenaçades sota xantatge i explotades sexualment.
2.800.000 persones han estat exposades a una situació de maltractament quan a penes eren criatures. D’elles, 840.000 fills i filles menors d'edat, només en l'últim any.
Una quarta part de les menors pateixen abusos sexuals.

Aquestes xifres no són només números, són persones que han patit i continuen patint agressions contínues que els han causat la mort, ferides físiques i mentals de difícil curació, dolor i patiments que arrosseguen durant tota la seva vida.

Aquestes dades no pertanyen a un estat de guerra salvatge on la massacre i l'horror es reprodueixen com les flames en un incendi estiuenc. Són dades d'una població que es diu a si mateixa "democràtica i justa".

Aquests números que, pensats fredament, alarmarien el més insensible dels humans, no estan recollits en un país  fanàtic o salvatge; aquestes xifres estan recollides en un país democràtic, avançat, civilitzat i amb progrés econòmic.

Aquestes persones viuen, estimen, ploren i moren al nostre país; estan a les nostres ciutats, als nostres pobles, als nostres barris, entre el nostre cercle d'amistats i potser en la nostra família.

La violència contra les dones és la violació dels "drets humans" més generalitzada, més invisible i menys castigada de totes.

Aquesta violència l'exerceixen homes que, davant la frustració, el fracàs, la por i la solitud, reaccionen amb ira, odi i agressió cap a la seva companya i/o cap als seus fills, sembrant una estela d’horror, dolor i mort al seu voltant.
Però la pateixen sobretot les dones, pel sol fet de ser-ho.

El dol per tantes dones mortes és el nostre dol. El dolor de tantes dones maltractades és el nostre dolor. Les seves llàgrimes són les nostres llàgrimes. Les seves pors són les nostres pors. Els seus crits són també els nostres.
Les ferides en els sentiments de les nines i nins que cada dia senten crits en les nits fosques ens colpeixen el cor i ens demanen ajuda.

Per tot això volem fer una petició a tots els homes: no mireu cap a un altre costat, no continueu tolerant en el vostre entorn cap situació de violència, sexisme ni discriminació cap a les dones. És la nostra responsabilitat actuar allà on es doni o es prepari l'horror. Denunciem els casos que coneguem i donem suport, sense cap dubte, a les víctimes, ja que elles necessitaran de tota la nostra solidaritat.

Fem-ho per elles, i ferm-ho també per nosaltres.

EL SILENCI ENS FA CÒMPLICES

VISQUEM SENSE VIOLÈNCIA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada